Bästa kryptobörserna för Alt-Coins 2019

Bästa kryptobörserna för Alt-Coins 2019

Med över 200 kryptobörser är svårt att veta vilken kryptobörs du ska välja? Vilka är de erkända kryptobörserna? Bitcoin kan köpas på många sätt och omedelbar konvertering av valfri valuta (även fiatvaluta (€, $) till den kryptovaluta du väljer är intresant! Men hur handlar du alla andra kryptovalutor som kallas alt-coins?

9 kryptobörser – snabba fakta!

Changelly

Omedelbar konvertering av valfri valuta (även fiatvaluta (€, $) till den kryptovaluta du väljer. Du skickar från en plånbok och anger sedan din egen plånbok och presto! Klart. Perfekt för omedelbar konvertering utan att gå via en traditionell kryptobörs där du köper en kryptovaluta och måste sen ta ut den från kryptobörsen till din plånbok för kryptovaluta.

Binance

Erbjuder mobil app och är förmodligen den snabbast växande kryptobörsen i nuläget. Om du bara behöver välja en kryptobörs är Binance ett mycket bra alternativ 2019.

CoinMama

Coinmamas kryptobörs gör att du enkelt kan köpa Bitcoin och andra kryptovalutor med ditt kreditkort eller en SEPA-överföring. Företaget började nyligen fokusera på kundupplevelse och kundservice så att transaktionerna är supersnabba (användarverifiering tar upp till en timme). För nybörjare är detta ett utmärkt alternativ för att köpa din första Bitcoin.

CEX.io

En växande kryptobörs som erbjuder många bra tjänster som t.ex. att snabbt och enkelt köpa kryptovaluta med ditt VISA/MASTERCARD. Mycket bra när du snabbt vill köpa mer men inte hunnit föra över pengar till en kryptobörs.

KuCoin

En av de starkaste kryptobörserna som också erbjuder en mobilapp (Android och iOS). De har ständigt uppdaterat sin mobilapp för att göra den till en av de bästa inom branschen.

Huobi Pro

En mycket väl fungerande kryptobörs med usrpung i Kina men har flyttar sin verksamhet för att kunna tillgodose så många användare som möjligt. De har också mobilappar för Android och iOS (iPhone /iPad)

Bitmex

Mycket populär med hög volym. Riktar sig främst till erfarna traders då de erbjuder marginalhandel som innebär att du kan låna upp till 100x din summa för orderläggning. Häftigt! Men aj så fort det kan gå utför om det blir fel.

Bittrex

En annan högkvalitativ utbyte med många mynt

Polinex

En kryptobörs med hög volym av trading och även marginaltrading / hedge samt finns möjligheten att ta ett lån i kryptovaluta.


Långsamt och stadigt får Bitcoin och altcoins uppmärksamhet från fler investerare över hela världen.

Och varför inte? Dessa kryptovalutor visar sig gång på gång att vara en fristad mot regeringens inflationspolitik.

Därför har en del människor också kryptovalutor som en del av deras pensionsportfölj/sparande och en del gör det som ren spekulation med kortfristig handel (dvs köp låg, sälja hög).

Låt oss inte glömma de som bara börjar med att leta efter svaret på frågor som:

  • Var köper jag sådana valutor?
  • Vilka är de bästa kryptobörserna för kryptovalutor?

För sent att investera?

Men innan vi pratar om de bästa kryptobörserna där ute måste jag säga att det inte är för sent att investera i kryptovalutor. Vid tidpunkten för detta skrivande är Bitcoin och Altcoin-marknaden hög, med en marknadsandel på mer än 150 miljarder dollar. Det finns mycket som tyder på att vi kommer att närma oss eller passera 250 miljarder dollar senare i år.

Så nu vet du att du borde investera eller vad tycker du? Läs mer om dessa kryptobörser och hur du kan gå tillväga för att köpa och sälja kryptovalutor.

Djupdykning i kryptobörserna

De kryptobörser jag listar nedanför är sorterade utifrån användarvänlighet, från lättare till svårare men testa gärna själv 🙂 Jag ser fram mot att höra vad du tycker.

Changelly

Changelly är ett av de enklaste sätten att köpa olika kryptovalutor.

En av de bästa sakerna med Changelly är att du inte behöver gå igenom någon lång verifierings- eller registreringsprocess för krypto till krypto transaktion. Du loggar bara in med valfri e-mail och kan sedan växla valutor mellan varandra.

För närvarande stödjer Changellyt mer än 35 kryptovalutor tillsammans med fiat-pengar som USD / EUR. Det är en av de enklaste, snabbaste och smidigaste sätten att snabbt växla dina kryptovalutor. Du behöver alltså inte använda en kryptobörs som till exempel Binance för att växla mellan valutor, det sker direkt och snabbt 🙂

När du använder Changelly för att köpa eller sälja kryptovaluta kopplar Changellys system i realtid några av de bästa och mest trafikerade kryptobörserna för kryptovaluta på marknaden för att ge dig det bästa priset.

Vanligtvis, vid användning av Changelly, tar en krypto-till-krypto-växling 5 till 30 minuter.

De tar ut en provisionsavgift på 0,5% på varje handel som är något högre jämnför med de störta kryptobörserna men i utbyte får du en direktväxling mellan 2 plånböcker utan att behöva gå via en kryptobörs.

Men allt du behöver för att köpa från Changelly är ett VISA / MasterCard (kredit- / betalkort) eller någon av de många kryptovalutorna som Changelly stödje och en plånbok för kryptovaluta där du vill ta emot dina nya mynt.

Läs mer om en säker plånbok för kryptovalutor

Binance

Även om den är baserad ur Kina, tjänar den inte sitt hemland men är öppet för nästan alla länder runt om i världen.

Binance som är en centraliserad kryptobörs har valt att ge rabatt på avgifterna för handel på deras plattform om du använder deras kryptovaluta Binance Coin (BNB).

Binance avgiftsstruktur är också unik. Till att börja med har de 0,1% standard handelsavgift som redan är ganska låg i jämnförelse med andra kryptobörser. Du kan även minska din avgift som du betalar för handel genom att använda BNB och får då ytterligare 25% rabatt på handelsavgifterna.

För att komma igång med Binance registrer du dig med din email och processen är ganska enkel och snabb. KYC behöver du i nuläget göra om du vill ta ut mer än 2 BTC på 24 timmar.

Binance är en av de kryptobörser som erbjuder mobilapp för iOS och Android. Det gör det enkelt att använda för att handla kryptovalutor när du är på resande fot.

De har också aggressiva planer som flerspråkigt stöd, utdelning på flertal coins för att du bara har dom på Binance och mycket mer så deras plattform är bra att ha som en av dina kryptobörser.

Coinmama

Coinmama är digitalt finansiellt företag som är verksamt i kryptosfären sedan 2013. Det har fått stor respekt på grund av säker och snabb tillgång till digitala valutor som Bitcoin och Ethereum.

Sammantaget är Coinmama ett säkert ställe att köpa BTC, ETH, LTC, BCH, ETC, XRP, QTUM, ADA med flera. Avgifterna för kreditkortsinköp är 5% och sker omedelbart. Du kan alltid använda SEPA-banköverföringar för att få ner det till 0% om du inte har bråttom.

Det är också mycket lätt för nybörjare att köpa kryptovautor via Coinmama eftersom alla föredrar att använda kort när de köper saker idag. Det är bekvämt och blixtsnabbt.

CEX.IO

Först och främst är CEX definitivt en legitim webbplats som stöder flera valutor och platser. Du kan föra över pengar med hjälp av ett Visa / Master betalkort eller kreditkort samt banköverföring.

Här är några av de utmärkande funktionerna i CEX

  •      Stöder USD, EUR, RUB, GBP och BTC.
  •      Erbjuder mobil app.
  •      2-faktor kontoautentisering (säkerhetsfunktioner).
  •      Köp / sälj Bitcoin & Ether.
  •      Köp Bitcoin med kredit- eller betalkort.
  •      Köp Ethereum med kredit- eller betalkort.
  •      Bra kundsupport.
  •      Kryptobörs

Efter att du fotat ditt körkort / pass och genomfört KYC (bevis på vem du är) så tar det ca 48h för ditt VISA/MASTERCARD att bli kopplat och du är redo att göra ditt första köp. Registrera dig nu så är du redo när du snabb vill köpa mer Bitcoin.

KuCoin

KuCoin är en annan enkel och krångelfri kryptobörs. KuCoin erbjuder många populära och unika mynt som DragonChain, $, KCS och många andra. Precis som Binance erbjuder de en fullt fungerande mobilapp för Android och iOS.

För att komma igång med KuCoin kan du föra över till exempel Bitocin och börja handla.

Huobi Pro

Huobi Pro är en internationell kryptobörs för kryptovaluta som har sitt ursprung i Kina men har nu flyttat över hela världen för att betjäna maximalt antal investerare. Det är baserat på Singapore och har fungerat framgångsrikt i detta utrymme de senaste fem åren. Huobi. Ligger högst på listan över handelsvolym och därför behöver du aldrig behöva tänka på likviditetsproblem på denna kryptobörs. Huobi Global är också en av de få kryptobörserna som inte har blivit hackad sen den startade vilket är ett mycket bra betyg.

De har också mobila appar för både Android och iOS för användare som vill handla kryptor på språng.

Deras registreringsprocess är också ganska enkel och okomplicerad, så fortsätt och gör det nödvändiga. Åh, och bara så du vet, är växlingsavgiften också ganska låg. Mycket nöje 🙂

BitMex

BitMex är en kryptobörs med hög handelsvolym skapad av ett begåvat team av ekonomer, högfrekventa handlare och webbutvecklare för kryptosfären.

Här kommer du inte ha några problem angående likviditeten för handel med kryptovalutor.

Den primära valutan som handlas på denna börs är Bitcoin och i form av ”Futures” som är ett kontrakt som motsvarar värdet på Bitcoin

Bortsett från Bitcoin-kontrakt kan man också handa med Futures för altcoins som Bitcoin Cash, Ethereum, Cardano, Litecoin, Ripple.

Registreringsprocessen på BitMex är mycket enkel då du bara behöver registrera dig med sin e-post och deras avgiftsstruktur är också ganska enkel som visas nedan:

CoinsLeverageMaker FeeTaker FeeSettlement Fee
Bitcoin (XBT)100x-0.0250%0.0750%0.0500%
Bitcoin Cash (BCH)20x-0.0500%0.2500%0.0000%
Cardano (ADA)20x-0.0500%0.2500%0.0000%
Ethereum (ETH)50x-0.0500%0.2500%0.0000%
Litecoin (LTC)33.33x-0.0500%0.2500%0.0000%
Ripple (XRP)20x-0.0500%0.2500%0.0000%

Bittrex

Bittrex är en USA-baserad kryptobörs som ger dig möjligheten att handla mer än 190 kryptokurser på en gång. Den är välreglerad och följer alla gällande amerikanska regler, så krypto-användare behöver inte oroa sig för säkerheten av sina medel.

Bittrex har en av de största BTC-handelsvolymerna i världen.

Här bestämmer användarna (köpare / säljare) priset de vill handla för och Bittrex debiterar dem en liten serviceavgift för att tillhandahålla denna plattform (0,25%).

För att komma igång med Bittrex måste du registrera och logga in med din e-mail men för att ta ut pengar måste du göra en KYC genom att skicka in dina ID-dokument och telefonnummer samt möjliggöra tvåfaktorautentisering för högre gränser.

En bra sak med Bittrex är att kontoregistreringen sker ganska snabbt.

Bittrex stöder två typer av konton:

Basic Account – utttag värda upp till 3 BTC / dag.
Avancerat konto – uttag värda upp till 100 BTC / dag.

Bittrex är en ren kryptobörs vilket betyder att det inte tillåter dig att sätta in fiat-valutor som USD, EUR, GBP, etc.

De ger tillgång till avancerade handelsverktyg som ljusstakediagram och crosshairs, men användargränssnittet är ganska rent och intuitivt, så även nybörjare kan komma igång.

Poloniex

Poloniex grundades av Tristan D’Agosta sedan januari 2014 och är utan tvekan en av världens största kryptobörser.

Den är baserad i USA och erbjuder +100 kryptokurser till sina användare för handel.

När vi pratar om handelsvolymer ligger Poloniex på toppen. År 2017 hade Poloniex den högsta volymen för ETH eftersom den stöder en oberoende Ethereum-marknad samt en BTC-marknad.

Polinex är enbart en krypto – krypto handelsplattform. Du kan föra över t.ex, Bitcoin men Polinex har alltså inte € eller $ som valmöjlighet men du kan börja handla enkelt genom att sätta in BTC eller andra kryptovalutor.

Poloniex debiterar en avgift på 0,15% till 0,25% på alla affärer beroende på om du är tillverkare (den som säljer) eller leverantör (den som köper) av en order.

Så om du vill sälja en mängd olika alt-coins så kan du ge Poloniex en chans.

Kom ihåg: Så fort du registrerar dig för Poloniex med ditt e-postmeddelande, se till att du aktiverar tvåfaktorsautentisering!

KRYPTOBÖRSER – SLUTBETYG

KryptobörsBetyg
Changelly8/10
Binance9/10
Coinmama8/10
KuCoin8/10
Huobi Pro6/10
BitMex9/10
Bittrex7/10
Poloniex6/10

Med hjälp av ovanstående kryptobörser för kryptovlauta kommer du att kunna köpa nästan alla kryptovalutor du någonsin skulle vilja köpa.

Jag kommer att uppdatera denna artikel löpande när jag hittar andra tillförlitliga och funktionsrika kryptobörser för kryptovlauta. Vi ses snart igen 🙂

Jag hoppas att dessa insikter hjälper dig att välja den bästa kryptobörsen för dig att använda.

Men ett ord försiktighet:

Använd inte dessa kryptobörser som en plånbok för att förvara din kryptovalutor.

Om du lagrar kryptovaluta på dessa kryptobörser i några timmar eller till och med några dagar för handelns skull så är det ok men om du vill spara dina kryptovalutor en lite längre tid rekommnderar jag starkt en hårdvaruplånbok som Ledger Nano X som ger dig den högsta säkerheten mot hackers för dina tillgångar i kryptovalutor.

Storskaliga hack har hänt även på välkända kryptobörser men de jag skriver om har god renommé, hög säkerhet och fram för allt tillräckligt med kapital för att ersätta sina kunder vid eventuella förluster genom hackers. Binance ersatte nyligen 7000 BTC som hade tagits från deras kryptobörs.

Tänk på att alltid förvara dina kryptovalutor med högsta säkerhet i en hårdvaruplånbok

Nu är det din tur att berätta för mig: Vilken av dessa kryptobörser gillar du bäst? Har du fler kryptobörser som jag inte listat här? Låt mig höra dina tankar i kommentarer nedan!

Tyckte du om artikeln? Dela den med dina vänner och alla du känner 🙂

Mikael
Kontakt

Lämna ett svar