Guarda – En bra plånbok i mobilen för dina coins?

Guarda – En bra plånbok i mobilen för dina coins?

Guarda plånbok för kryptovaluta är en multi-valuta plånbok som erbjuder stöd för ett mycket stort antal olika kryptovalutor och inbyggd växling (exchange) utan krav på registrering. Det är en icke-depå plånbok vilket betyder att dina privata nycklar för plånboken inte lagras av någon annan eller på någon server online. Till exempel så lagrar Binance, Kraken och Coinbase dina privata nycklar hos sig.

Vad erbjuder Guarda?

  • Stöd för en enorm mängd olika kryptovalutor
  • Endast du har tillgång till dina privata nycklar för plånboken
  • Inbyggd växling mellan kryptovalutor (exchange) direkt i appen utan tidskrävande registrering
  • Köp av kryptovaluta med VISA och Mastercard
  • Snygg och lättanvänd design för att hantera dina coins
  • Integrering med hårdvaruplånboken Ledger Nano X

Hur använder du Guarda?

Denna plånbok är tillgänglig både för mobil, dator och via webbläsaren genom ett extra tillägg i Chrome. Det gör att användarvänligheten ökar vilket är syftet med denna typ av plånbok.

Betalningar och transaktioner genomförs enkelt från en person till en annan via QR-kod alternativt adressen för din plånbok. Varje valuta som stöds får sin egen unika adress för den blockkedjan men finns samlade i plånboken för överskådlig vy. Du ser också balansen i till exempel dollar direkt på första skärmen som visar det totala värdet på de kryptovaluto du har i plånboken.

Stöd för kryptovalutor

Guarda Krypto Plånbok

Guarda stödjer ett enormt antal olika kryptovalutor och bygger på med fler löpande. Det som är intressant med Guarda är att de också stödjer ett antal av de realtivt små kryptovalutorna.

Du kan läsa mer på deras hemsida via denna länk

Din nyckel – Din plånbok

Eftersom Guarda inte ha dina privata nycklar ger det en ökat säkerhet för hanteringen av dina kryptovalutor. Den absolut mest säkra lagringen av kryptovalutor är en hård hårdvaruplånbok som till exempel Ledger Nano X. Jag gör denna recension för att visa ett alternativ som kan göra hanteringen av kryptovalutor smidigare dock med lägre nivå av säkerhet än en hårdvaruplånbok. Det finns många olika plånböcker för smarta enheter och det är viktigt att tänka på säkerheten vid val av plånbok.

Växling mellan kryptovalutor / coins

Guarda erbjuder också inbyggd kryptobörs (exchange) direkt utan registrering mellan olika kryptovaluta direkt i deras app.

Trygghet

Företaget bakom Guarda kräver inte att du skapar ett konto för att få åtkomst till all dess funktionalitet och lagrar inte kundens privata nycklar (användaren äger de privata nycklarna efter att han eller hon har skapat en säkerhetskopia). Det ge en ökad säkerhet för användaren.

Företaget

Företaget bakom Guarda startade 2017 och är nu registrerat i Estland (Europa) under namnet Guardarian OÜ. Estland har en positiv inställning till kryptovaluta som stärker företag inom den sektor.

Företaget har i dag FIU-licensen (reg. FVR000109) för virtuell valuta mot fiat-valutaväxling i enlighet med lagarna och förordningarna i varje land där Guarda finns tillgänglig.

Slutsats

Guarda är designad för att vara en mycket mångsidig plånbok som tilltalar ett stort antal antal användare. Oavsett om du väljer skrivbord, mobil eller webbplånbok ger Guarda samma användbarhet och säkerhet. Plånböckerna i Guarda är säkerhetsinriktade och hanterar dig som användare med integritet. Dessutom erbjuder Guarda inbyggd kryptobörs / växling mellan kryptovalutor direkt i appen. Vill du ha en smidig plånbok för dina kryptovalutor som du vill använda oftare kan Guarda vara ett bra alternativ.

Vad tycker du om Guarda plånbok? Använder du någon annan plånbok, tipsa gärna oss. Jag ser fram emot att se din kommentar.

Mikael
Kontakt

Lämna ett svar