Köpa Bitcoin nu? Läs detta innan!

Köpa Bitcoin nu? Läs detta innan!

En osäker investering?

Bitcoin är inte lika stabil i som vissa andra investeringar. Därför är det viktigt att få bra information och även utbildning med strategier så att du kan ta beslut utifrån fakta och kunskap. Det som gör Bitcoin intressant är så klart möjligheterna att tjäna pengar vilket går hand i hand med risk. Större risk innebär ofta möjlighet till större vinster. Så hur ska du kunna investera i Bitcoin och lyckas? Genom beprövade strategier, information och utbildning.

Hur kan du lita på information om Bitcoin?

Det finns företag i Sverige som erbjuder strategier och utbildning för att du ska lyckas med investering i kryptovaluta på bara 20 min varje dag. Du kan läsa mer om det företaget genom att klicka på knappen

Vad är Bitcoin?

Bitcoin var den första typen av valuta som kallades kryptovaluta. Vad är Bitcoin egentligen? Syftet med Bitcoin liksom andra valutor är att kunna använda som betalningsmedel eller för att lagra värde. Det som skiljer Bitcoin från våra vanliga valutor som €, $ och SEK är att Bitcoins värde inte är enbart baserat på staten som ger ut dessa pengar och sätter ett värde på dom. Bitcoin styrs av tillgång och efterfrågan på samma sätt som Guld & Silver.

Hur kan jag jämföra Bitcoin med Guld??

En stor skillnad på våra nuvarande pengar, som också kallas för Fiat-valutor, är att Bitcoin endast har ett begränsat antal ”mynt” och det kommer inte att ”göras” eller ”tryckas” fler Bitcoin på samma sätt som våra sedlar. Det innebär att inflation och värdeminskning som vi i dag upplever på våra pengar inte påverkar Bitcoin.

Konstig?

Det lät konstigt för mig också första gången jag hörde det. Vid närmare efterforskning så stämmer det att många Kryptovalutor redan från början har ett Fast antal ”coins” som inte kommer att ökas med tiden. Våra nuvarande valutor som SEK, € med flera styrs av den institution (centralbank, staten) som ger ut dessa pengar och bestämmer värdet. Bitcoin fungerar på ett liknande sätt men styrs helt och hållet av utbud och efterfrågan.

Fördelar

Den största fördelen med Bitcoin är att dess transaktioner går direkt mellan köpare och säljare och behöver gå via någon tredjepart som t.ex. en bank. I de flesta fall agerar våra banker, Western union med flera som en mellanhand vid transaktioner och då tar betalt för deras tjänst som en extra avgift. Bitcoin, som var den första kryptovalutan, behöver tekniskt sett inte en bank vid en betalning eller överföring.

Kostnader

Bitcoin fungerar alltså perfekt för snabbare överföringar av pengar mellan personer eller företag globalt över världen. Ska du skicka pengar via banken idag till utlandet så blir du tvungen att vänta flera dagar med med Bitcoin tar det omkring 30 minuter – 1 timme. Kostnaden är minimal om man jämför med vad det kostar om du avänder till exempel Moneygram eller Western Union idag.

Tänk på att alltid förvara dina kryptovalutor med högsta säkerhet i en hårdvaruplånbok

Framtid

Bitocoin uppfyller många bra kriterier för en stark valuta men är i dag en av de mest kostsamma kryptovalutan att skicka. Till exempel Ripple (XRP) kostar en bråkdel att skicka och är snabbare jämfört med Bitcoin. Men varför finns Bitcoin kvar? Antalet Bitcoin som är kvar att gräva fram (mining) är nära den totala antalet som någonsin kommer att finnas. Det gör att tillgången av Bitcoin är begränsad och precis som Guld så ökar priset om efterfrågan ökar.

Media – Nyheter

Bitcoin har fått allt mer och mer uppmärksamhet i media allt eftersom värdet ökat explosionsartat under 2017. Det finns en utspridd oro kring att Bitcoin är mitt i en spekulativ bubbla som förr eller senare kommer spricka. Det sades också när Bitcoin bara hade 1/10 av dagens värde. Samtidigt finns en utbredd optimism för tekniken bakom Bitcoin. Fler och fler ekonomer och erkända individer inom finans har nu börjat uttrycka sig positivt angående bitcoin. Många tror att den ökning vi sett på senare tid endast är början av kommande stor värdeökning.

Anonym?

Bitcoin-överföringar inte är anonyma. Det är en myt som som blev ett talesätt och därför ansetts vara korrekt. När du köper Bitcoin går det att följa exakt varifrån och var transaktionen skickas. Alla transaktioner med bitcoin lagras för evigt och går inte att modifiera efteråt. Det som inte automatiskt förljer med en transaktion med Bitcoin är våra personuppgifter (därför kallas Bitcoin för pseudonymt istället för anonymt). Det finns andra sätt att spåra var en transaktion skickats ifrån och vem mottagaren är.

Köpa

Att köpa Bitcoin kan göras på flertal sätt. Ett vanligt sätt är att föra över pengar från en bank till en Exchange som har både Fiat-valuta och Kryptovaluta i sitt utbud. Därefter säljer du dina pengar, som oftast är växlade till Euro €, för någon kryptovaluta som t.ex. Bitcoin.

Fick du svar på frågan vad Bitcoin BTC är?

Kommentera gärna 🙂

Mikael
Kontakt

Lämna ett svar